Hotels

Haast elke stad heeft vrijwel ieder soort hotel te bieden. De meeste hotels in Ecuador hebben privé badkamers en wanneer de badkamers gedeeld worden wordt dit vaak goed aangegeven. Aan de kust is warm water moeilijk te krijgen en in hotels is warm water dan ook niet vanzelfsprekend. Praktisch gezien is het mogelijk om in Ecuador te reizen zonder een overnachting te hebben maar het kan toch prettig zijn om al voor je op reis gaat een overnachting te reserveren.

In Ecuador vindt je naast hotels en campings ook enige haciëndas. Deze haciëndas zijn huiselijke familie boerderijen die tegenwoordig worden gebruikt om toeristen te ontvangen, een zowel goedkope als zeer interessante manier om in Ecuador te overnachten.

Boek hier jouw perfecte hotel!

Accomodatie

De verscheidenheid van accommodaties in Ecuador loopt uit een van houten hutjes in de mangroves tot luxe verblijven op Andeaanse vulkanen. Hoe primitief je wilt overnachten in Ecuador en hoe duur je dit wilt maken heb je werkelijk waar helemaal zelf in de hand. Hoe toeristisch het hotel in Ecuador echter ook is, een wat minimale douche, een wat rumoerige buurman of een slap matrasje kun je overal tijdens het reizen rondom de evenaar tegenkomen.

Goedkoop

Verblijven in een hotel in Ecuador wordt duurder tijdens feestdagen zoals tijdens de kerstdagen of op Nieuwjaarsavond. Hotels in Quito, Cuenca en Guayaquil zijn over het algemeen duurder dan in de rest van het land maar nog steeds relatief goedkoop. Zowel met een last minute ticket maar ook in geval van een lang voorbereide reis is het geen probleem een goedkoop hotel te vinden. De meeste hotels accepteren reserveringen zonder aanbetaling. In de wat toeristische plaatsen zoals Quitoe, Banos, en Cuenca vind je enkele bed & breakfast accommodaties. Kamperen is vaak ook een voordelige uitkomst. In de meeste steden vind je geen kampeermogelijkheden, landinwaarts vind je campingmogelijkheden vaak gelegen aan hotels.