Achtergrond Ecuador

Ecuador heeft een interessante achtergrond die is begonnen met de geschiedenis van het land. Nadat Ecuador onafhankelijk is geworden van de Spanjaarden, is het een lange tijd onstabiel geweest met verschillende dictatoriale leiders, tot aan de jaren 80 met de komst van een democratische regering. Tegenwoordig wordt de republiek door president Rafael Correa geregeerd en gaat het steeds beter met Ecuador, wat een van de armste landen van Zuid-Amerika is.

De indianen behoren tot het armste en grootste deel van de bevolking en zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur van Ecuador. Zo dragen veel indigenas (indianen) nog de traditionele kleurrijke kleding.

De natuur van Ecuador loopt erg uiteen, in het westen en langs de kust vind je palmstranden en mangroven, in het hooggebergte vind je bossen en heidevelden en in het oosten van Ecuador vind je de Amazone met zijn regen- en nevelwouden. De flora en fauna zijn dan ook erg divers, zo zijn er alleen al 1600 vogelsoorten!
Cultuur

Markten zijn een belangrijk onderdeel van de indianen cultuur van Ecuador. Ze verhandelen er allerlei handgemaakte goederen, waaronder de panama hoed. Dit typische product van Ecuador is een hoed die gemaakt wordt van gevlochten Carludovica palmata bladeren.

Flora & Fauna

In Ecuador vind je ontzettend veel dieren, zo zijn er 1600 vogelsoorten (15% van de soorten in de wereld), 106 soorten reptielen, 138 soorten amfibieën en 6000 soorten vlinders. Lees meer over de flora & fauna van Ecuador.

Geschiedenis

De broers Atahualpa en Huascar wilden beide de macht over het Incarijk. Uiteindelijk zijn het de Spanjaarden geweest die het Incarijk hebben veroverd in de 16e eeuw, onder leiding van Pizarro. Hoe is het daarna verlopen met de geschiedenis van Ecuador?

Staat

De staatsvorm van Ecuador is een republiek met aan het hoofd een president. Rafael Correa, de huidige president, is de eerste president die herkozen is!

Inwoners

Er wonen in Ecuador ongeveer 14.000.000 mensen en de bevolkingsdichtheid is 51 inwoners per km2, en is daarmee de hoogste van Zuid-Amerika. Lees meer over de inwoners van Ecuador.