Feitentabel

Kom alles te weten over je vakantie in Ecuador in de feitentabel van Ecuador.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel bezienswaardigheden in Ecuador, je kunt koloniale steden bezoeken, winkelen bij beroemde indianenmarkten, jungletochten maken of relaxen op de Galápagos eilanden. De steden Quito en Cuenca hebben sfeervolle pleinen, oude koloniale kathedralen en interessante musea en in Baños kun je een van de vele badhuizen bezoeken.

Horeca

In Ecuador vind je overal goedkope hotels en pensions, maar ook luxe hotels in Ecuador ontbreken niet. Ook kun je lekker uit eten bij een van de lokale of internationale restaurants in Ecuador. Voor het echte uitgaan in Ecuador moet je in Baños of Quito zijn.
Achtergrond

Als je naar Ecuador op vakantie gaat, is het natuurlijk leuk om ook wat van de achtergronden van Ecuador te weten, dan alleen waar je lekker kunt eten wat er allemaal te doen is. Kom alles te weten over de geschiedenis, de staat, de economie, de flora en fauna, de cultuur en de inwoners van Ecuador.

Klimaat

Er zijn veel verschillende klimaten in Ecuador. Zo is er in laaggelegen gebieden van Ecuador een subtropisch klimaat, meer landinwaarts is er een zeeklimaat en in de bergen is er een hooggebergteklimaat. Het regenseizoen loopt van november tot april, daarbuiten is het een stuk droger. De gemiddelde temperaturen in Ecuador liggen tussen de 25 en 30 ºC, maar de temperatuur verschilt wel op verschillende hoogtes.

Praktisch

Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat naar Ecuador? Je vindt hier allerlei praktische informatie over Ecuador die je nodig hebt op vakantie. Zoals informatie over taal, financiën, gezondheid, agenda en evenementen, douane en overnachten op Ecuador.