Hotels

Haast elke stad heeft vrijwel ieder soort hotel te bieden. De meeste hotels in Ecuador hebben privé badkamers en wanneer de badkamers gedeeld worden wordt dit vaak goed aangegeven. Aan de kust is warm water moeilijk te krijgen en in hotels is warm water dan ook niet vanzelfsprekend. Praktisch gezien is het mogelijk om in Ecuador te reizen zonder een overnachting te hebben maar het kan toch prettig zijn om al voor je op reis gaat een overnachting te reserveren.

In Ecuador vindt je naast hotels en campings ook enige haciëndas. Deze haciëndas zijn huiselijke familie boerderijen die tegenwoordig worden gebruikt om toeristen te ontvangen, een zowel goedkope als zeer interessante manier om in Ecuador te overnachten.
Accomodatie

De verscheidenheid van accommodaties in Ecuador loopt uit een van houten hutjes in de mangroves tot luxe verblijven op Andeaanse vulkanen. Hoe primitief je wilt overnachten in Ecuador en hoe duur je dit wilt maken heb je werkelijk waar helemaal zelf in de hand. Hoe toeristisch het hotel in Ecuador echter ook is, een wat minimale douche, een wat rumoerige buurman of een slap matrasje kun je overal tijdens het reizen rondom de evenaar tegenkomen.

Goedkoop

Verblijven in een hotel in Ecuador wordt duurder tijdens feestdagen zoals tijdens de kerstdagen of op Nieuwjaarsavond. Hotels in Quito, Cuenca en Guayaquil zijn over het algemeen duurder dan in de rest van het land maar nog steeds relatief goedkoop. Zowel met een last minute ticket maar ook in geval van een lang voorbereide reis is het geen probleem een goedkoop hotel te vinden. De meeste hotels accepteren reserveringen zonder aanbetaling. In de wat toeristische plaatsen zoals Quitoe, Banos, en Cuenca vind je enkele bed & breakfast accommodaties. Kamperen is vaak ook een voordelige uitkomst. In de meeste steden vind je geen kampeermogelijkheden, landinwaarts vind je campingmogelijkheden vaak gelegen aan hotels.

Hotels per plaats

Quito
 • Eugenia Hotel
  Gelegen in het centrum van downtown Quito is dit elegante hotel het ideale vertrek punt om de stad te verkennen.
 • Hotel Patio Andaluz
  Dit vier-sterren hotel ligt midden in de stad, vlakbij de Plaza de la Independencia en heeft onder andere een restaurant en een lounge.
 • Rio Amazonas hotel
  Dit hotel met 12 verdiepingen ligt 6km van het centrum af en is van alle gemakken voorzien, zoals een restaurant en bar met live-muziek.
 • Best Western Casino Hotel Plaza
  Dit hotel ligt vlakbij het centrum van Quito en heeft uitstekende faciliteiten.
 • Radisson Royal Hotel
  Luxe hotel vlakbij het centrum van Quito met mooi uitzicht over de stad.
Cuenca
 • Casa Ordonez 
  Een klein en vriendelijk hotel gelegen in het hart van Cuenca.
 • Oro Verde Cuenca Hotel 
  Slechts op 5 minuten van het historische downtown ligt hotel Oro Verde Cuenca, met mooi uitzicht over de rivier Tomebamba.
 • Hotel Boutique Santa Lucia
  Dit vier-sterren hotel ligt vlakbij de kathedraal en alle kamers beschikken onder andere over een balkon en lcd tv.
 • Hotel Carvallo 
  Dit hotel is gevestigd in een koloniaal huis en heeft daardoor een aangename sfeer.
Guayaquil
 • Hotel Oro Verde Guayaquil 
  Dit hotel is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een complete spa met zwembad en sauna voor een ontspannen vakantie.
 • Best Western Hotel Doral 
  Gelegen in het hart van downtown Guayaquil met uitstekende faciliteiten, waaronder een restaurant met een grote keus aan lokale en internationale gerechten.
 • Hotel Ramada
  Dit hotel ligt voor de rivier Guayas en vlakbij het centrum van Guayaquil.
 • Hotel Palace Guayaquil
  Dit hotel is ideaal gelegen, op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad en staat bekend om zijn vriendelijk en goede service.
 • Unipark hotel
  Het Unipark hotel ligt vlakbij de Guayaquil Cathedral en beschikt over een restaurant, sauna en fitnesscentrum.
Santa Cruz eiland
 • Royal Palm Hotel
  Het enige 5-sterren hotel op de Galápagos eilanden! Gelegen in een tropische omgeving met een uitstekende service.
 • Hotel Silberstein
  Dit hotel is gelegen in de stad Puerto Ayora vlakbij de haven. Het hotel heeft een privé duik centrum en het hotel biedt ook excursies naar andere eilanden.
 • The Red Mangrove Aventuera Lodge
  Het enige hotel in Puerto Ayora, dat gelegen is bij de magische rode mangrove. Dit exclusieve hotel biedt uiteenlopende activiteiten en een hoog comfort niveau.